Jakie są wszystkie jej zalety?
Zmieścisz się z nią w dowolnym miejscu, ponieważ wyprodukujemy ją dla Ciebie na centymetr dokładnie na miarę według Twoich potrzeb!
Nie musisz umieszczać słupków dokładnie w rogach: mogą być przesunięte aż o metr, więc pergola będzie zapewniać cień na większej powierzchni, niż jaką ma jej podłoga.
Dostosujesz zaciemnienie dokładnie do tego, gdzie go potrzebujesz: dach pergoli można podzielić na kilka samodzielnych sekcji, w których możesz pochylać lamele niezależnie od siebie. Lamele można obracać pod kątem aż 130°, lub całkowicie zamknąć tak, że nie przepuszczą wody podczas deszczu.
Również otwarte lamele nie będą nigdzie przeszkadzać: profil dachowy łącznie z otwartymi lamelami ma maksymalną wysokość zabudowy zaledwie 25 centymetrów. Zamknięte lamele mają nośność minimalnie 30 kg/m2, w zależności od powierzchni pergoli może to być na przykład nawet 60 kg/m2.
Dopasujesz kolor: jeżeli nie wybierzesz z sześciu podstawowych kolorów RAL, na życzenie dostaniesz do dyspozycji cennik dopłat.
Umieścisz ją dokładnie tam, gdzie potrzebujesz: na razie są do dyspozycji warianty z lamelami równoległymi do krótszej strony pergoli, ale może ona być krótsza i dłuższą stroną umocowana do ściany lub stać samodzielnie.
Przygotowujemy jednak również wariant, gdzie lamele będą, z użyciem poprzeczki dachowej, równoległe do dłuższej strony pergoli, bądź stojącej samodzielnie, lub dłuższą stroną umocowanej do ściany.
Łatwy montaż i demontaż lameli: nie ma problemu z samodzielną realizacją budowy.
Dodatkowe oświetlenie i zaciemnienie: do pergoli można zintegrować zarówno oświetlenie LED, jak też pionowe elementy zaciemniające – rolety ekranowe lub żaluzje zewnętrzne.
Dzięki naszemu własnemu rozwojowi pergola ARTOSI zapewni funkcjonalność, oryginalność i jednocześnie czysty i elegancji wygląd.
Ze względu na wszystkie wymienione parametry kupisz ją za naprawdę korzystną cenę.
Nic nie będzie Ci przeszkadzać w spędzaniu czasu w ogrodzie lub na tarasie przy każdej pogodzie. Bez względu na deszcz lub piekące słońce możesz kiedykolwiek opiekać na grillu na przykład kurczaka według nasz7ego ulubionego przepisu, który mamy osobiście wypróbowany. A to jest następna zaleta!
Steki z kurczaka w marynacie piri-piri
Kilka godzin przed grillowaniem włóż plasterki kurczaka (najbardziej soczyste są z udek) do marynaty z następujących surowców:
- 4 łyżki soku cytrynowego
- 5 łyżek oliwy
- ¼ filiżanki octu – ciekawy smak nada balsamico
- 1 łyżka pieprzu cayeńskiego lub mielonego chilli
- 2–3 roztarte ząbki czosnku
- 1 łyżka słodkiej lub wędzonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- opcjonalnie 1 łyżka płatków chilli
Wszystkie składniki zmieszaj, zanurz mięso i ułów w chłodnym miejscu. Grilluj na średnim płomieniu 10–15 minut według doświadczenia z własnym grillem. W trakcie grillowania możesz nacierać pozostałą marynatą. (Marynowane mięso można też upiec w piekarniku – ok. 1 i ćwierć godziny na 180 stopni. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia!)